domingo, 30 de mayo de 2010

Yogur Casero


Feia temps que em voltava pel cap de fer iogur casolà. Ara que estan instalant a molts pobles màquines expenedores de llet fresca, ja no tenia excusa.
Aquí teniu lo que queda dels iogurs que he preparat, son molt bons i menys àcids que els de compra.

Hace tiempo que ando dándole vueltas a hacer yogurt casero. Cerca de casa han instalado una maquina expendedora de leche fresca (directa del ganadero) por lo tanto ya no tenia excusa,
Aquí está lo que queda de los yogures que he preparado, son muy buenos y menos ácidos que los que venden.

Ingredientes:
- 1 litro de leche
- 1 yogurt natural

Elaboración:

Calentar la leche hasta 85 -90º y mantener a esta temperatura 5 minutos sin que hierva.(necesitareis un termómetro de cocina)

Retirar del fuego y dejar enfriar hasta los 40-45º.

Poner la leche en un recipiente de cristal o un material que no sea metálico, añadir el yogurt y revolver con unas barillas hasta que se disuelva.

Verter el liquido en los recipientes definitivos, ya esterilizados y mantener a una temperatura de 45º unas 5 o 6 horas.
Y ya podeis probarlo o guardarlo en la nevera. Dura una semana.

8 comentarios:

  1. Jo els faig amb una iogurtera , no has de estar pendent de la temperatura ni tampoc cal esterelitzar res a més són econòmiques, ho has provat?

    ResponderEliminar
  2. El yogur si duda de lo que lleva, muy laboriosa, la leche tiene que estar de vicio, un beso

    ResponderEliminar
  3. Fa ben bé dos anys que espero que una amiga em regali una iogurtera... Em sembla que ho hauré de deixar estar i provar de fer la teva recepta! ;)

    ResponderEliminar
  4. Ummm
    que bons, la meva mare sempre en feia, perque teniem llet de vaca directe del productor, però després amb la llei això ja no van poder portar-nos la llet a casa, i vam començar a comprar-la al super, i no té ni punt de comparació fer-los amb llet envasada. Quina sort poder-la comprar rn aquestes expenedores, tan de bo en posessin una prop de casa.
    DIsfruteu-los que fan una bona pinta.
    Una abraçada

    ResponderEliminar
  5. Jo també en faig de tant en tant, però entre els iogurts, el pà etc. al final ja no sé com acabarem. No he vist cap màquina de llet jo, em faria gràcia però no se on n'hi ha, ho vaig veure a les noticies que en posarien!!!!

    ResponderEliminar
  6. Qué delicia, y lo ricos que están!!
    Petons

    ResponderEliminar
  7. Que bueno tiene que estar con esa leche fresca.
    El cactus lo tienes muy guapo tan florido.
    Besinos

    ResponderEliminar
  8. Con esa leche fresca si que tiene que estar ricoooo!!!!.Muchos besitos desde La Rioja

    ResponderEliminar